Színház az egész...

2021.okt.22.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

"A Budapesti Operettszínházban Lehárt rendezni igazi kitüntetés" - Interjú Stephen Medcalffal

Ma este mutatják be a Budapesti Operettszínházban Lehár Ferenc egyik legnagyobb klasszikusát, A mosoly országát. Az operettet - amelynek egyik különlegessége, hogy ez volt a világon az első a műfajban, amely nem vidám végkifejlettel zárul - a világhírú, brit származású operarendező, Stephen Medcalf álmodta színre. Vele ültünk le beszélgetni a premier kapcsán. 

stephen_medcalf_foto_lakatos_janos.jpg

Tovább

Nine / Kilenc - premier (Budapesti Operettszínház, 2021)

Szeptember utolsó hétvégéjén újabb bemutatónak adott otthon a Budapesti Operettszínház: a Federico Fellini 8 és ½ című filmjéből készült Nine musical most először láthatta kőszínházban a főváros közönsége, Balázs Zoltán rendezésében.

lg-nine_kilenc_musical_premier_iii_13.jpg

Tovább

Szabad ég alatt - Open Air

Idén nyáron négy előadás erejéig visszatér(t) a Pesti Vármegye háza díszudvarába a Budapesti Operettszínház különleges koncertsorozata, a Szabad ég alatt – Oper Air.

homonnay_total_nemeth_anna.jpg

Fotó: Németh Anna

Tovább

Hegedűs a háztetőn - premier (Budapesti Operettszínház, 2021)

Július utolsó hétvégéjén mutatta be a Budapesti Operettszínház Joseph Stein és Jerry Bock világhírűvé vált musicaljét, a Hegedűs a háztetőn-t Bozsik Yvette rendezésében.

206616885_4535436589811673_4098974806448517187_n.jpg

Tovább

"Az elfogadást és a problémák elengedését kellene nekünk is megtanulni" - Villáminterjú Széles Flórával

Június 25-én és 26-án mutatják be a méltán világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból a héten villáminterjúkat olvashattok az előadás szereplőivel. A mai napon a Hódelt alakító Széles Flórát kérdeztük.

szeles_flora_1.jpg

Tovább

"A legkilátástalanabb helyzetekben is megtalálhatjuk a kapaszkodókat" - Villáminterjú Jenes Kittivel

Június 25-én és 26-án mutatják be a méltán világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból a héten villáminterjúkat olvashattok az előadás szereplőivel. A mai napon a Cejtelt alakító Jenes Kittit kérdeztük.

jenes_kitti_2_1.jpg

Tovább

"A legmélyebb érzéseinket is be tudjuk csatornázni" - Villáminterjú Bálint Ádámmal

Június 25-én és 26-án mutatják be a méltán világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból a héten villáminterjúkat olvashattok az előadás szereplőivel. A mai napon a Mótelt alakító Bálint Ádámot kérdeztük.

balint_adam.jpg

Tovább

"A legfontosabb a világon a szeretet, mert az mindent legyőz" - Villáminterjú Kalocsai Zsuzsával

Június 25-én és 26-án mutatják be a méltán világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból a héten villáminterjúkat olvashattok az előadás szereplőivel. A Goldét alakító Kalocsai Zsuzsát kérdeztük.

kalocsai_zsuzsa_1.jpg

Tovább

"Boldogan is tudnánk egymás mellett élni" - Villáminterjú Dézsy Szabó Gáborral

Június 25-én és 26-án mutatják be a méltán világhírű Hegedűs a háztetőn című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Ebből az alkalomból a héten villáminterjúkat olvashattok az előadás szereplőivel. Elsőként a főszereplőt, Tevjét alakító Dézsy Szabó Gábort kérdeztük.

dezsy_szabo_gabor.jpg

Tovább

Embertől emberig - Hála Gála a Budapesti Operettszínházban

Május 28-án és 29-én a legkedveltebb operett- és musicalslágerekkel, valamint különleges táncprodukciókkal várta a nézőket Budapesti Operettszínház. Pénteken a rendvédelmi és honvédelmi, szombaton az egészségügyi dolgozók tekinthették meg az ingyenes koncertet a nagyszínpadon, a színház ezzel fejezte ki köszönetét és tiszteletét azért a példátlan küzdelemért, melyben az utóbbi hónapokban szolgálták társadalmunkat a koronavírus-járvány nehéz időszakában.

lg-hala_gala_masodik_nap9.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása