Nyári sikerdarabok végre Budapesten

2018 nyarán az Orlai Produkciós Iroda (OPI) három darabot mutatott be a Szentendrei Teátrumban és a Kultikötőben hatalmas sikerrel teltházas előadásokon. Ezek az előadások ősztől három fontos színjátszó térben láthatók Budapesten. Kováts Adél főszereplésével a Nóra II. rész a Belvárosi Színházban, a Mi és Ők a Jurányi Inkubátorházban Vilmányi Benettel és László Lilivel és a Varsói melódia Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal az OPI kamaraszínházában, a Hatszín Teátrumban.

orlai_nora2_foto-takacs_attila.jpg

Lukas Hnath: Nóra II. rész

2018. augusztus 31-től látható a Broadway 2017-es évad kiemelkedő sikerprodukciójának hazai ősbemutatója Galgóczy Judit rendezésében. Ibsen Babaházának folytatásában Kováts Adél, mint Nóra 15 év után visszatér a családjához, ahol előre nem látható nézőpontokkal, helyzetekkel kerül szembe. Csankó Zoltánhoz (Torvald), László Lilihez (Emmy) és Bodnár Erikához (Anne Marie). A kritika így fogalmaz: „Az Orlai Produkció előadásának - mely ősszel beköltözik végleges otthonába, a Belvárosi Színházba - van egy legnagyobb, mondhatni, mindent elsöprő erénye, ez pedig Nóra szerepében Kováts Adél alakítása. A szerző hálás lehet a színésznőnek azért a kompakt, rétegzett, sűrű alakért, aki mindjárt a legelső pillanatban egyszerre tétován és magabiztosan, elszántan és aggodalmasan, de leginkább kíváncsian megáll a nyitott ajtóban. Igen: ez Nóra; az a Nóra, aki egykor, egy örökkévalósággal korábban Torvald hajasbabája (tudom: torkos kismadara) volt, és ezt nem felejtette el. Kováts Adél játéka elűzi, vagy inkább eltakarja a darab "papírszagát"…”

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

További előadások: szeptember 2., 8., 13., október 12., 13., 24. – Belvárosi Színház

orlai_varsoi_melodia_foto-takacs_attila.jpg

Leonyid Zorin: Varsói melódia

A Varsói melódia 2018. szeptember 14-én látható először Kocsis Gergely rendezésében Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével a Hatszín Teátrumban. A legendás előadást korábban Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában éveken keresztül láthatta a közönség. A mostani darabról így ír a kritika: „A legendássá vált színre vitelhez hasonlóan perzselő erejű előadás született most. Meg lehet előlegezni nemcsak a hosszú szériát, hanem a legendává válást is.”

További előadások: szeptember 15., 23., október 6., 10., 13., 23. – Hatszín Teátrum

orlai_mi_es_ok_foto-takacs_attila_1.jpg

Carly Wils: Mi és Ők

Szentendrén a Ferenczy Múzeum udvarán , majd további  nyári Fesztiválokon ( Művészetek völgye, Thealter, Ördögkatlan stb) láthatta  a közönség először Fehér Balázs Benő rendezésében Vilmányi Benett és László Lili játékát. Az előadás szívbemarkoló és erős történetet mutat be két kisiskolás gyerek szemén keresztül a 2004-es beszláni túszdrámáról.

„A Mi és ők katartikus módon mesél arról, amiről nem is lehet, mert nincsenek rá szavak, legfeljebb egy előadás erejéig.”

További előadások: szeptember 27., október 4., 5., 30.