2018. aug 23.

Nyári sikerdarabok végre Budapesten

írta: John Theatre
Nyári sikerdarabok végre Budapesten

2018 nyarán az Orlai Produkciós Iroda (OPI) három darabot mutatott be a Szentendrei Teátrumban és a Kultikötőben hatalmas sikerrel teltházas előadásokon. Ezek az előadások ősztől három fontos színjátszó térben láthatók Budapesten. Kováts Adél főszereplésével a Nóra II. rész a Belvárosi Színházban, a Mi és Ők a Jurányi Inkubátorházban Vilmányi Benettel és László Lilivel és a Varsói melódia Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal az OPI kamaraszínházában, a Hatszín Teátrumban.

orlai_nora2_foto-takacs_attila.jpg

Lukas Hnath: Nóra II. rész

2018. augusztus 31-től látható a Broadway 2017-es évad kiemelkedő sikerprodukciójának hazai ősbemutatója Galgóczy Judit rendezésében. Ibsen Babaházának folytatásában Kováts Adél, mint Nóra 15 év után visszatér a családjához, ahol előre nem látható nézőpontokkal, helyzetekkel kerül szembe. Csankó Zoltánhoz (Torvald), László Lilihez (Emmy) és Bodnár Erikához (Anne Marie). A kritika így fogalmaz: „Az Orlai Produkció előadásának - mely ősszel beköltözik végleges otthonába, a Belvárosi Színházba - van egy legnagyobb, mondhatni, mindent elsöprő erénye, ez pedig Nóra szerepében Kováts Adél alakítása. A szerző hálás lehet a színésznőnek azért a kompakt, rétegzett, sűrű alakért, aki mindjárt a legelső pillanatban egyszerre tétován és magabiztosan, elszántan és aggodalmasan, de leginkább kíváncsian megáll a nyitott ajtóban. Igen: ez Nóra; az a Nóra, aki egykor, egy örökkévalósággal korábban Torvald hajasbabája (tudom: torkos kismadara) volt, és ezt nem felejtette el. Kováts Adél játéka elűzi, vagy inkább eltakarja a darab "papírszagát"…”

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

További előadások: szeptember 2., 8., 13., október 12., 13., 24. – Belvárosi Színház

orlai_varsoi_melodia_foto-takacs_attila.jpg

Leonyid Zorin: Varsói melódia

A Varsói melódia 2018. szeptember 14-én látható először Kocsis Gergely rendezésében Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével a Hatszín Teátrumban. A legendás előadást korábban Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában éveken keresztül láthatta a közönség. A mostani darabról így ír a kritika: „A legendássá vált színre vitelhez hasonlóan perzselő erejű előadás született most. Meg lehet előlegezni nemcsak a hosszú szériát, hanem a legendává válást is.”

További előadások: szeptember 15., 23., október 6., 10., 13., 23. – Hatszín Teátrum

orlai_mi_es_ok_foto-takacs_attila_1.jpg

Carly Wils: Mi és Ők

Szentendrén a Ferenczy Múzeum udvarán , majd további  nyári Fesztiválokon ( Művészetek völgye, Thealter, Ördögkatlan stb) láthatta  a közönség először Fehér Balázs Benő rendezésében Vilmányi Benett és László Lili játékát. Az előadás szívbemarkoló és erős történetet mutat be két kisiskolás gyerek szemén keresztül a 2004-es beszláni túszdrámáról.

„A Mi és ők katartikus módon mesél arról, amiről nem is lehet, mert nincsenek rá szavak, legfeljebb egy előadás erejéig.”

További előadások: szeptember 27., október 4., 5., 30.

Szólj hozzá

Hírek Kováts Adél Orlai Produkció Tompos Kátya Adorjáni Bálint Csankó Zoltán Varsói melódia László Lili Vilmányi Benett Mi és Ők Nóra II. rész