Színház az egész...

2018.dec.30.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

Kísértetek (Centrál Színház, Kisszínpad, 2018)

Alföldi Róbert rendezte klasszikus Ibsen-darabbal nyitotta a 2018-as évet a Centrál Színház. Az idén januárban bemutatott Kísértetek utolsó előadásán jártam.

Tovább

10 - premier (Radnóti Színház, 2018)

Ősbemutatóval zárta az idei évet a Radnóti Színház. Az erdélyi származású Székely Csaba 10 című drámájának premierje már most az évad legjobb előadásai közé emelkedett.

Tovább

Szélkötő Kalamona (Tesla Teátrum, 2018)

Mesemusical is megtalálható az idén második évadát kezdő Tesla Teátrum repertoárján. A magyar népmese nyomán íródott készült Szélkötő Kalamona szeptember óta látható a Kazincy utcai színházteremben.

Tovább

"Az motivál, hogy változást érjek el" - interjú Király Dániellel

Király Dániel 2014-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában. 2015-től a Vígszínház tagja, ahol olyan előadásokban szerepel, mint A Padlás (Üteg), A  Pál utcai fiúk (Csónakos), A Pentheszileia Program (Achillesz), A félkegyelmű (Lebegyev), a…

Tovább

Mi történt Baby Jane-nel? (Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, Jadran Színpad, 2018)

Mi történt Baby Jane-nel? – Ez a kérdés foglalkoztat mindenkit a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának egyik frissen bemutatott drámájában. Henry Farrell regényét a rendező, Galambos Péter és Ernyei Bea alkalmazta színpadra.

Tovább

Száll a kakukk fészkére (Orlai Produkciós Iroda, Belvárosi Színház, 2015)

Igazi irodalmi klasszikussal, Ken Kesey világhírű regényéből készült színdarabbal bővítette a repertoárját az Orlai Produkciós Iroda. A Belvárosi Színházban 2015 óta száll a kakukk a fészkére.

Tovább

A vágy villamosa (Budapesti Kamaraszínház, 1999; Pesti Színház, 2013)

A Budapesti Kamaraszínház 13 éven át nagy sikerrel játszott előadásának, A vágy villamosának 2013 januárjától a Pesti Színház ad helyet. Az egyik legismertebb Tennessee William-dráma könnyedén eléri azt, ami prózai daraboknak csak nagyon ritkán sikerül: közel húsz év elteltével még mindig teltházzal…

Tovább

Vesztegzár a Grand Hotelben - premier (József Attila Színház, 2018)

Rejtő-klasszikussal folytatja bemutatói sorát a József Attila Színház. A Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjáték Szente Vajk rendezésében került ismét színre a fővárosban.

Tovább

XIV. René (Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház, 2018)

Eisemann-operettel nyitotta a tavaszt idén a Szegedi Nemzeti Színház. A XIV. René 2018. márciusától látható a Kisszínházban, novemberben az újonnan a teátrumhoz szerződő színészek beugrásával folytatódik az előadás-sorozat.

Tovább

Maya (Budapesti Operettszínház, 2018)

„Rumayának párducteste van” – énekli a Budapesti Operettszínház legújabb bemutatójának, Fényes Szabolcs Mayájának a címszereplője. A Nagymező utcai teátrumnak meg végre egy igazán szerethető, bájos operettje.

Tovább
süti beállítások módosítása