Színház az egész...

2018.jún.30.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

A lepkegyűjtő (Centrál Színház, Kisszínpad, 2015)

A Nő rabul ejti a Férfit. A Férfi elrabolja a Nőt. Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin az világirodalom első modern pszicho-thrillere alapján készült színdarabban.

Tovább

Dolgok, amikért érdemes élni (Centrál Színház, Kisszínpad, 2017)

Különös előadásnak lehetnek tanúi azok, akik úgy döntenek, hogy beülnek Duncan Macmillan Dolgok, amikért érdemes élni című drámájára. A Centrál Színház Kisszínpadának nézőtere időről időre színpaddá válik, és az ott helyet foglalók közül páran Pokorny Lia társaként lehetnek szereplői az estének.

Tovább

Mojo (Orlai Produkció Iroda, Belvárosi Színház, 2018)

Premierrel zárta az évadot az Orlai Produkció Iroda: 2018. június 21-én tartották a Belvárosi Színházban Jez Butterworth Mojo című gengszter-komédiájának magyarországi ősbemutatóját.

Tovább

PROGRAMAJÁNLÓ - Komédiától a drámáig

Négy premierrel érkezik az Orlai Produkciós Iroda a nyáron

Az Orlai Produkciós Irodánál hagyománnyá vált, hogy a nyár folyamán a Belvárosi Színházban és az ország több színházi eseményén is új bemutatókkal lepi meg a közönséget. 2018-ban is hasonlóképp tesz. Június 21-én a Belvárosi Színházban látható a szikrázó humorú…

Tovább

Rendezés (Vígszínház, Házi Színpad, 2017)

Bartis Attila legújabb kamaradarabját 2017 februárjában mutatták be a Vígszínpadán Házi Színpadán. A színház világában játszódó előadás – ahol a múlt és a jelen különös módon olvad egybe - emlékezés az ’56-os forradalomra is.

Tovább

Egy őrült naplója (Katona József Színház-FÜGE-Orlai Produkciós Iroda-Maszk Egyesület, Jurányi-Ház, 2016)

Gogol egyik legismertebb műve Keresztes Tamás több mint bámulatos alakításában, Bodó Viktor rendezésében elevenedik meg 2016 óta a Jurányi Inkubátorházban, több színház összefogásának köszönhetően.

Tovább

Lóvátett lovagok (Pesti Színház, 2017)

Míg a Vígszínház az évad elején Hamlet-bemutatóra készült, addig a „kistestvér” egy másik Shakespeare-műnek adott helyet. A szerző egyik kevésbé ismert és népszerű darabja, a Lóvátett lovagok Rudolf Péter rendezésében került színpadra a Pesti Színházban.

Tovább

„Eltűnt belőlem a pályakezdők zaklatottsága” - Interjú Nagy Dániel Viktorral

A Novák Eszter zenés színművész osztályában végzett Nagy Dániel Viktor pályáján kiemelten fontosak a prózai szerepek és a zene is. Jez Butterworth Mojo című fergeteges humorú, fekete komédiájában az egyik legkülönösebb karakter bőrébe készül bújni, emellett koncertezik és videoklipet is forgat a…

Tovább

A Padlás (Vígszínház, 1988)

A magyar musical- és színjátszás egyik alapköve Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter darabja, amely 1988-as bemutatója óta folyamatosan repertoáron van. A Padlás idén júniusban ismételten jubilált, a 950. előadást tartották a Vígszínházban.

Tovább
süti beállítások módosítása