Színház az egész...

2019.jan.31.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

Abigél (Budapesti Operettszínház, 2008)

Több mint 10 évvel ezelőtt, 2008 márciusában mutatta be a Budapesti Operettszínház Szabó Magda talán leghíresebb és legkedveltebb regényéből, az Abigélből készült musicalt. Kocsák Tibor, Miklós Tibor és Somogyi Szilárd darabja jelenleg a teátrum leghosszabb ideje futó…

Tovább

Gengszter nagyi (Budapest Bábszínház, 2016)

David Walliams hazánkban is kedvelt regényéből, a Gengszter nagyiból készült színpadi adaptációt mutattak be a Budapest Bábszínház Ország Lili Stúdiójában. A darab sikere 2016 óta töretlen, hiszen a szórakoztatáson túl fontos dolgokra tanítja a gyerekeket és szüleiket.

Tovább

Coraline (Budapest Bábszínház, 2019)

Neil Gaiman világhírű gyermekregényéből készült előadást mutatott be januárban a Budapest Bábszínház. A tizenéves gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló Coraline Ascher Tamás rendezésében került színre.

Tovább

Ahogy tetszik (Katona József Színház - Kamra, 2016)

Lassan három éve, hogy a Shakespeare legjobban sikerült vígjátékának titulált Ahogy tetszik bemutatásra került a Katona József Színházban (pontosabban a Kamrában). Kovács D. Dániel rendezése, valamint Závada Péter átdolgozása igazán modernre veszi a történetet – repkednek a szlengek, a popkulturális…

Tovább

Szentivánéji álom (Szegedi Nemzeti Színház, 2018)

Shakespeare örök klasszikusa és a XXI. század vívmányai. Akár ezt a címet is adhatnám a Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó előadásáról, a Szentivánéji álomról szóló kritikámnak. Horgas Ádám rendezése igazi látványorgia, valódi tündérmese kel életre a színpadon.

Tovább

Kasimir és Karoline - premier (Centrál Színház, Kisszínpad, 2019)

A tragikusan fiatalon elhunyt Ödön von Horváth népszínművével nyitja a 2019-es évet a Centrál Színház. A Kasimir és Karoline Stohl Andrással és Bata Évával a címszerepben, Alföldi Róbert rendezésében érkezett meg a Kisszínpadra.

Tovább

Chicago (Kultúrbrigád - Átrium, 2018)

Az Őrült Nők Ketrece után 2018 júniusában újabb musicalt tűzött műsorára az Átrium. A Chicago Alföldi Róbert rendezésben egészen új értelmet nyer, magasan túlszárnyalva a darab eredeti mondanivalóját.

Tovább

12 dühös ember (Kultúrbrigád - Átrium, 2018)

Klasszikus dráma a Kultúrbrigád és az Átrium legutóbbi – és remélhetőleg nem a legutolsó – színházi bemutatója. Reginald Rose 12 dühös emberét ezúttal Császi Ádám állította színpadra.

Tovább

A vihar (Budapest Bábszínház, 2018)

A báb nem korosztály, hanem műfaj – ezzel a szlogennel hirdeti felnőtteknek szánt előadásait a Budapest Bábszínház. A szeptemberben Szikszai Rémusz rendezésében bemutatott Shakespeare-mű, A vihar mindezt ékesen bizonyítja is.

Tovább
süti beállítások módosítása