Színház az egész...

2019.feb.21.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

Nem félünk a farkastól (Centrál Színház, 2016)

„Nem félünk a farkastól, nem bánt az, csak megkóstol.” A Centrál Színház előadása nem csak kóstol, hanem a fogát mélyen húsunkba vájja, olyan fájdalmas sebet hagyva a néző lelkében, melynek gyógyulás napokig is eltarthat.

Tovább

Ma este megbukunk (Centrál Színház, 2015)

A Nyírábrándi Színjátszókör nagy izgalommal készül legújabb bemutatójára, amelynek premier-előadás csúfos bukással ér véget. A Centrál Színház nagy izgalommal készült 2015 szeptemberében legújabb bemutatójára, amely a mai napig képtelen megbukni.

Tovább

5+1, avagy ezeket az előadásokat lesz érdemes megnézni tavasszal

Hamarosan itt a tavasz, így a lassan már hagyománnyá váló 5+1 cikksorozat újabb bejegyzése is esedékessé vált. Összegyűjtöttem néhány előadást, amelyekre érdemes lesz odafigyelni az elkövetkezendő három hónapban, aki pedig a korábbi bemutatókra kíváncsi, az őszi és a téli ajánló továbbra is él.

Tovább

Liliom (Vígszínház, 2018)

2018 decemberében Molnár Ferenc legismertebb művét, a Liliomot mutatta be a Vígszínház. Az ifj. Vidnyánszky Attila rendezte előadásban a címszerepet Hajduk Károly, párját, Julikát Szilágyi Csenge alakítja.

Tovább

Salemi boszorkányok (Tesla Teátrum, 2018)

Arthur Miller klasszikusát, a Salemi boszorkányokat Vas-Zoltán Iván rendezésében mutatta be tavaly ősszel a Tesla Teátrum.

Tovább

 „Vidám kavalkád végtelen lehetőséggel” - interjú Lendvai Zoltánnal

A Black Comedy nagyszínpados premierjét máris egy újabb követi a Vörösmarty Színházban: Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását állítja színpadra február 23-án. A próba folyamat elején beszélgettünk Lendvai Zoltán rendezővel a darabban rejlő lehetőségekről és…

Tovább
Címkék: Interjú

Delila (Centrál Színház, 2018)

Szerelmi négyszög áll Molnár Ferenc fordulatos-romantikus vígjátékának középpontjában. A Delila 2018-ban tért haza igazán: az a Centrál Színház ad otthont neki, amelynek épületében – az akkori Pesti Színházban – az ősbemutatót is tartották.

Tovább

Újabb nevek a Titanic fedélzetén!

Veréb Tamás, Détár Enikő és Szabó P. Szilveszter is megkapta már a beszállókártyáját a Titanicra, de az álmok hajóján utaznak még olyan nagyszerű művészek is, mint például Szolnoki Tibor, Földes Tamás, Vágó Zsuzsi és Kerényi Miklós Máté. Február 1-től már Valentin-napi bérletek is válthatók a…

Tovább
süti beállítások módosítása