Színház az egész...

2019.már.26.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

Leláncolt Prométheusz (Katona József Színház, Sufni, 2018)

A Katona József Színház kamaraterme, a Sufni ad otthont Aiszkhülosz ókori drámájának. A Leláncolt Prométheuszt 2018 decemberében mutatták be, az egyetemista Tarnóczi Jakab rendezésében.

Tovább

5+1 bábelőadás a bábszínházi világnap alkalmából

A nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére ünnepli a szakma 2003 óta világszerte a bábszínházi világnapot március 21-én. A magyar nyelvű bábosok határon innen és túl 2014-ben csatlakoztak hagyományteremtő céllal ehhez a kezdeményezéshez. A lassan hagyománnyá váló 5+1 sorozatban ezen…

Tovább

A velencei kalmár (Ódry Színpad, 2018)

Hosszas előadás- és időpontkeresést követően nemrég sikerült eljutnom a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves hallgatóinak (egyik) vizsga-előadására, amely Shakespeare A velencei kalmár című drámáját veszi alapul.

Tovább

Gloria (Radnóti Színház, TESLA Loft, 2019)

Ősbemutatóval avatott új helyszínt a Radnóti Színház. Múlt hétvégén debütált a fiatal Branden Jacobs-Jenkins Pulitzer-díjra jelölt drámája, a Gloria a Tesla Loftban. Az előadást a nemzetközileg is ismert és elismert filmrendező, Hajdu Szabolcs rendezte.

Tovább

Teljes az év operájának szereposztása

A hazai operaélet sztárjaival, fiatal művészekkel debütál az operák királynője, az Aida a Dóm téri színpadon – a címszerepet a többszörös díjnyertes szoprán, Ádám Zsuzsanna énekelheti. A grandiózus Verdi-operában partnerei lesznek még a Radamest játszó László Boldizsár mellett Kálmándy Mihály, Gál…

Tovább
Címkék: Programajánló

Apa lánya (Budapest Bábszínház, 2018)

Újabb, elsősorban felnőtteknek szóló darabot mutatott be 2018 decemberében a Budapest Bábszínház. Az Irena Sendler életét feldolgozó monodráma Pallai Mara számára igazi jutalomjáték. A szövegkönyvet Háy János jegyzi, az előadás rendezője Hoffer Károly.

Tovább
süti beállítások módosítása