Pénteken érkezik az Izgass fel! - thriller-musical a Hatszín Teátrumba!

Új musical színesíti a palettát péntektől: május 17-én mutatják be a Hatszín Teátrumban a TÁP Színház, a BRT, és a Fregoli közös produkcióját, az Izgass fel!-t.

59253060_651504621964683_6218352890663141376_n.png

Stephen Dolginoff amerikai író, dalszövegíró és zeneszerző thriller-musicaljének ősbemutatójára 2003-ban került sor, a New York-i Midtown International Theatre Festivalon. Az Izgass fel! a premier óta bejárta a világot: mintegy 18 országban, 12 nyelven mutatták be, több mint 200 különböző rendezésben. Amerika, Korea, Görögország, Ausztrália, Japán, Spanyolország, Németország, Belgium, Anglia, Skócia, Ausztria, Kanada, Argentina, Chile és Csehország után végre a magyar közönség is megismerheti ezt a különleges történetet.

A valós események ihlette musical főszereplője két kiemelkedően intelligens, jómódú fiatal, Nathan és Richard, akik elhiszik magukról, hogy “emberfeletti emberek”, és azért, hogy igazolják felsőbbrendűségüket, végrehajtják az évszázad bűntényét. Elrabolnak és meggyilkolnak egy kisgyereket, és ezzel ez a két, több nyelven beszélő, egyetemet végzett fiatal őrült ámokfutása felrúgja a társadalmi normákat.

1557935663783.jpg

A halálbüntetés végleges eltörléséhez ennek az 1924-ben történt brutális bűnügy bírósági tárgyalásán keresztül vezet az út. Ebben pedig döntő szerepet játszott az ügyvéd mesteri védőbeszéde. Az “évszázad perének” nevezett hidegrázós, mégis elgondolkodtató történetet mások mellett Hitchcock is feldolgozta 1948-ban bemutatott A kötél című filmjében. A két fiatal tettét több könyv, tévéfilm és rádiójáték is bemutatta már, mind közül a legkülönlegesebb feldolgozás azonban minden kétséget kizárólag az Izgass fel! című musical.

A zenés darab egy kegyelmi tárgyaláson keresztül mutatja be, mi vezetett a bűn elkövetéséig. A dráma a már felnőtt, 34 éve bűnhődő Nathan visszaemlékezéseként elevenedik meg. A férfi saját magát helyezi “boncasztalra”, s a nézők szembesülnek azzal, hogy a halálbüntetés miért is értelmetlenség egy fejlett társadalomban.

A fiatal Nathant váltott szereposztásban Horváth Dániel és Kovács Máté egyetemi hallgató, Richardot a Budapesti Operettszínház ifjú színésze Cseh Dávid Péter játssza. Az idős Nathanként Végh Péter lesz látható. A minden érzékszervre ható produkcióban hallhatjuk többek között Hegedűs D. Géza, Földes Eszter, Peller Anna és Trill Zsolt hangját is.

1557935603637.jpg

A musical szövegkönyvét és a dalszövegeket Cseh Dávid Péter és Pányik Tamás fordította magyar Utóbbi ezzel a produkcióval mutatkozik be rendezőként, korábban rendezőasszisztensként dolgozott olyan neves rendezők mellett, mint Kerényi Miklós Gábor (A Notre Dame-i toronyőr), Somogyi Szilárd (Virágot Algernonnak) vagy éppen Göttinger Pál (A Macskadémon). Az előadás zenei vezetője Kovács Adrián (A Pendragon-legenda, A nagy Gatsby), Mester Dávid és Felszegi Dalma, a látványért Árva Nóra, a koreográfiákért Gyulai-Zékány István e.h. lesz a felelős.

A bemutató időpontja: 2019. május 17. – Hatszín Teátrum

További előadások: 2019. május 18. 15.00 és 19.00 óra, június 7. 19.00, június 8. 19.00 (Hatszín Teátrum)

Fotók: Bernschutz Alexandra (Izgass fel! – thriller-musical Facebook oldala)

A májusi előadásokra, 25% kedvezménnyel itt tudtok jegyet váltani!