PROGRAMAJÁNLÓ - Az újrakezdő

Október 30-án mutatták be a Fészek Művészklubban Gubík Ági főszereplésével a Tesla Teátrum produkcióját Az újrakezdő - Árva Bethlen Kata címmel, Vas-Zoltán Iván rendezésében.
bethlen_kata_1080x628.jpg

Kocsis István drámája a töretlen hitű és erkölcsű, tragikus életutat bejárt asszony története. A reformáció híres és hírhedett nagyasszonya Istent vallatja saját sorsának alakulásáról. Bethlen Kata élete megpróbáltatások sorozata, két férjet és fél tucat gyermekét temette el fiatalon. A kiemelkedő műveltségű asszony – miközben folyamatosan küzdelemre kényszerült a pápistákkal szemben, hitének megtartásáért és megvédelmezéséért – templomot, könyvtárat építtetett, szegény sorsú, tehetséges gyermekeket taníttatott.
A nagyszerűen megírt színpadi mű hitünk, nemzeti értékeink rendíthetetlen felvállalásának katartikus példázata. Nemcsak az emberi természet legyőzhetetlenségéről, a mindenkori hatalommal szembeni, személyes szabadság megvédelmezésének szükségességéről, de a legszörnyűbb csapások elviselése utáni elkerülhetetlen újrakezdésről is meggyőz bennünket.
 
A kétrészes monodráma címszerepét Gubík Ági játssza, rendezője Vas-Zoltán Iván.
 
A következő előadások időpontjai: nov.15., dec.2., dec.17. (Fészek Művészklub)