Az ország négy különböző pontján három Csoportterápia várja a nézőket nyáron

Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila "mjuzikelkámedije" 2011 nyarán debütált a Madách Színházban. A zenés darab sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az eredeti produkció azóta is részét képzi a repertoárnak (az utóbbi években már a RAM Colosseumban látható), továbbá műsorára tűzte a Győri Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, valamint a veresegyházi Veres1Színház. Ezen a nyáron igazi színháztörténeti eseményként a Csoportterápia három előadása az ország négy különböző pontján lesz látható.

csoportterapia-szinhazi-eloadas-eger-23.jpg

A veresegyházi Veres1 Színház sikeres idei előadása meghívást kapott Nyíregyházára, így a darab a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, 2019. július 19. pénteken lesz látható. Ezt követően visszatér a „bázisra”, de a Váci Mihály Művelődési Házból kiköltözve immár szabadtéren, a Mézesvölgyi Nyár keretében mulattatja és gondolkodtatja el a nézőket július 21-én

Az Egri Pinceszínház előadása immár öt éve rendszeres visszatérő vendége az Érsekkerti Szabadtéri Színpadnak. Augusztus 14. és 18. között négy alkalommal láthatják az oda látogatók Méhes László rendezését.

A Csoportterápiák sorát egy vadonatúj bemutató is gazdagítja: július 11-től a Kőszegi Várszínházban láthatják a a musicalt az arra érdeklődők, Mészáros Tibor rendezésében. Az előadásban Trokán Anna, Grisnik Petra, Szilágyi Csenge, Göttinger Pál, Némedi Árpád és Rózsa Krisztián szerepel.

A történet: Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül vagy, hogy mi történt Velencében ’85 nyarán…  

Fotó: Egri Pinceszínház