5+1, avagy ezeket a programokat ne hagyd ki a Színházak Éjszakáján!

Szeptember 9-étől lehet regisztrálni a Színházak Éjszakája programjaira. Mivel az esetek többségében erősen korlátozott a létszám, a nézőknek igyekezniük kell, ha biztosan szeretnének ott lenni a kedvenc színházuk által szervezett eseményeken. Az 5+1 sorozat legújabb cikkében több mint 200 program közül szemezgettem én is, ezeket különösen ajánlom mindenki figyelmébe. (Természetesen, tessék megnézni a teljes kínálatot, mert ez a válogatás, a címből kiindulva szigorúan 6 programra korlátozódik!)

szinhazak_ejszakaja_2019.jpg

1. 12.15-13.15 Rózsavölgyi Szalon - MELLETTE ELFÉRÜNK
Hogyan is lehetne Színházak Éjszakája Grecsó Krisztián nélkül? Sehogy. Már a kora délután sem lehet nélküle. A Rózsavölgyi Szalonban Grecsó Krisztián kezdi a programot – hozza magával Verát, az új regényét és a verseit. Őze Áron színművész beszélget vele. Grecsó majdnem Őze András néven lett író, a Mellettem elférsz című előadásban pedig Őze Áron játssza Grecsó Krisztiánt. Biztosan esik szó a közös családi dolgaikról is. Meg Őze Lajos kalapjáról.

2. 15.30-16.00 József Attila Színház - BESZÉLGETÉS A FILM ÉVADÁRÓL
A József Attila Színházban a mostani évadban a filmé lesz a főszerep. Az évad bemutatói között szerepel olyan, a mozivásznon már bizonyított történetek szerepelnek, mint a Macskafogó, A király beszéde, a Magas barna férfi felemás cipőben, az Eldorádó és a 9-től 5-ig.  

3. 17.30-18.30 Átrium - ÍGY NÉZTEK TI – A NÉZŐ ÉS A SZÍNHÁZ TALÁLKOZÁSA
Mert a Színházak Éjszakája nem csak a színházról és a színészekről szól, hanem a háttérben dolgozó kollégákról is. Az Átrium Színház az elmúlt két évad ügyeleti naplójának legjobb bejegyzéseiből állította össze válogatását. A jókedv garantált!

4. 19.00-20.00 Budapest Bábszínház - HOLDBELI CSÓNAKOS NYÍLT PRÓBA
A nyílt próbák mindig izgalmasok, különösen, ha egy olyan műfaj kulisszáiban nyerhetünk bepillantást, mint a bábszínház. A Holdbeli csónakos a X. BÁBU Fesztivál nyitóelőadásaként debütál majd, a próbát Hoffer Károly rendező vezeti.

5. 19.15-20.45 Radnóti Színház - ÉVADOS MENÜSOR – SZÍNHÁZ BELÜLRŐL
Izgalmas évaddal készül a Radnóti Színház is, különösen azért, mert bemutatóik többsége magyarországi ősbemutató lesz. A beszélgetésen részt vesznek a rendezők, Hegymegi Máté (Moliére – The Passion), Szilágyi Bálint (Csillagképek) és Valló Péter (A szerelmesek házai), valamint a teátrum színészei.

+1. 18.00-20.00 Ódry - FELVÉTELIZZ AZ SZFE-RE!
Ki ne álmodozott volna gyerekként arról, hogy színész lesz? Bizonyára sokak fejében megfordult már, milyen lehet felvételezni a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Az egyetem vezető tanárai nyílt felvételit tartanak! (Érkezés folyamatosan.)