Születésnapi bulit tartott a Bonnie & Clyde musical stábja

Egy évvel ezelőtt, 2019. nyarán mutatták be hazánkban először Frank Wildhorn musicaljét. A Bonnie & Clyde a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét látható lesz – ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A szereplők és a stáb egy fergeteges bulival ünnepelték meg a zenés darab ősbemutatójának egyéves születésnapját.

_dsf0049.jpg

Frank Wildhorn neve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen hozzá köthető többek között a hazánkban is óriási sikert aratott Jekyll & Hyde, A vörös Pimpernel vagy éppen a Rudolf – Az utolsó csók, amelyet a világon elsőként a magyar közönség láthatott a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A népszerű zeneszerző emellett több más irodalmi alkotást vitt sikerre musicalként: ő komponált zenét többek között a Drakulához, a Cyrano de Bergerachoz és a Monte Cristo grófjához. Nevéhez köthető még a Wonderland (az Alice Csodaországban alapján), a Death Note musical vagy éppen a titokzatos kémnő életét feldolgozó Mata Hari.

A Bonnie & Clyde musical világpremierjére a kaliforniai La Jolla városában került sor, 2009 novemberében. A zenés színdarab dalszövegeit Don Black, a szövegkönyvet Ivan Menchell írta. A Broadway 2011 decemberében tűzte műsorra, ott azonban nem találta meg a közönségét a darab, ezért rövid időn belül levették. A világ számos pontján bemutatták, többek között Tokióban, Szöulban és Prágában – ezúttal nagyobb sikerrel. A musical magyarországi ősbemutatójára 2018. július 13-án került sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a pozitív kritikai és nézői visszhangnak köszönhetően augusztus végén újból műsorra tűzték. 2018 szeptemberétől a Debreceni Csokonai Színház játssza, megváltoztatott szereposztással, de ugyanúgy Harangi Mária rendezésében, Nagy Viktória díszlet- és jelmezterveivel.

img_20190518_234710.jpg

Idén nyáron a Bonnie & Clyde visszatér a fővárosba, ám ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont neki, így jóval több néző tekintheti meg az előadást, mint a Városmajorban. Július 29-én a főszerepeket Ódor Kristóf, Litauszky Lilla, Imre Krisztián és Bori Réka alakítja, másnap, 30-án Jenővári Miklóst, Józsa Bettinát, Kurucz Dánielt és Széles Flórát láthatja a közönség. A további szerepekben a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakkollégium hallgatói és frissen diplomázott színészei tűnnek fel, köztük Hunyadi Máté, Borsi-Balogh Máté, Nagy-Bakonyi Boglárka és Mentes Júlia.

img_20190519_001038_1.jpg

A társulat már izgatottan várja a júniusi bemutatót, hiszen egy év után játszanak újból együtt mindannyian. Ennek, valamint a musical hazai bemutatójának egyéves évfordulója apropóján a színészek, Harangi Mária rendezővel, Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervezővel, valamint Bán Teodórával, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával és művészeti vezetőjével közösen egy születésnapi bulival ünnepeltek.

A 2019. június 29-i és 30-i előadásokra ide kattintva tudtok jegyet váltani!

Fotók: Éder Vera