Új beállók a Budapesti Operettszínház sikerdarabjaiban

A Budapesti Operettszínházban számos sikerdarab tért vagy tér vissza majd az idei szezonban, amely nem csak azt jelenti, hogy régi kedvenc előadásainkat tekinthetjük meg ismét (vagy éppen pótolhatjuk elmaradásunkat), hanem hogy a jól ismert szerepekben új beállókat is köszönhetünk. A régóta futó produkciónak mindig jót tesz a vérfrissítés, hiszen ezáltal a már évek óta játszó színészek is kihívásokkal néznek szembe, a nézők pedig új kedvenceket avathatnak. A mostani cikkben összegyűjtöttük, hogy a 2019/20-as szezon első felében mely előadásokban, mely szerepekben láthatunk-hallhatunk új színészeket.

bordas_erdos.jpg

A sort két, idén szeptembertől az Operettszínház társulatát erősítő színésznővel kezdjük, akik már csak a státuszuknál fogva is megérdemlik a nagyobb figyelmet, hiszen nagy az esély arra, hogy az elkövetkezendő években számtalan előadás főszereplőjeként üdvözölhetjük őket. Széles Flóra 2019-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első szerepe az áprilisban bemutatott Carousel – Liliom Julie Jordane volt, ezt követően szerződtette le őt Kiss-B. Atilla főigazgató. Széles azóta bemutatkozott A Szépség és Szörnyetegben (Belle – a további szereposztás részletesen itt található), valamint október végén debütált a Csárdáskirálynő Stázijaként. Ezen kívül látható még A régi nyár című operettben (Zsuzsi), a Menyasszonytáncban pedig Szendy Szilvi váltójaként tűnik majd fel Jankaként, a báb- és a musicaljátszás eszközeit remekül vegyítő Szegény Dzsoni és Árnikában pedig Gubik Petrával együtt alakítja a női címszerepet. De nem csak Árnika, hanem Dzsoni is kapott váltót: Kocsis Dénes mellett ezentúl Sándor Péternek is tapsolhatunk, Östör királyként pedig Pálfalvy Attila mellett Dézsy Szabó Gábor és Németh Attila az új beálló.

szeles_flora_foto_nemeth_anna.jpg

Kiss Diána első előadása a Budapesti Operettszínházban a Csárdáskirálynő volt, nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Stáziként, szeptembertől a kőszínházban Szilviaként látható, novemberben pedig nagy sikerrel debütált a János vitéz Iluskájaként. Emellett további két, régóta futó előadásban is feltűnik: A chicagói hercegnőben Apácafőnökként (Vásári Mónika váltójaként), a Mágnás Miskában januártól Rollaként (Lévai Enikő és Lukács Anita váltójaként). Nem csak Kiss Diána lesz új beálló a teátrum egyik legrégebb óta futó előadásában. A Verebes István rendezésében 2003-ban bemutatott operettben Miskát és Marcsát Bajor Imre és Oszvald Marika játszotta hosszú éveken át, Bajor halálát követően pedig a „két Pellert”, vagyis Peller Károlyt és Peller Annát láthattuk a táncos-komikus páros szerepében. Januártól a lovászfiút Erdős Attila, szerelmét, Marcsát pedig Bordás Barbara is játssza.  Ezen kívül Stefániát Kalocsai Zsuzsa mellett Frankó Tünde is énekli, Técsey Pixiként Nagy Lóránt debütál Csere László váltójaként, Oláh Tibor pedig korábbi szerepének (Pixi) partnere lesz: Récsey Mixit alakítja Kocsis Dénessel váltásban.

kiss_diana.jpg

Decemberben két év szünet után tér vissza a Nagyszínpadra a Dickens Karácsonyi ének című regényéből készült Isten pénze musical, nagyrészt a korábban bemutatott szereposztásban, de itt is találkozhatunk új nevekkel. Frankó Tünde Lehoczky Zsuzsával felváltva fog „rappelni” Mrs. Dilberként, Udvarias Katalin és Csengeri Ottilia a mosónő szerepében, Czikora István László pedig Fred (másik szereposztásban Gömöri András Máté) szerepében debütál. Utóbbi a Lévay-Kunze páros musicalében, a Rebeccában is feltűnik Benként Cseh Dávid Péter váltójaként, ugyanebben az előadásban a felkapaszkodott, újgazdag Mrs. Van Hoppert Peller Anna mellett Bordás Barbara is játssza.

bordas_barbara_fotok_nemeth_attila.jpg

A tavalyi évad végén nagy sikerrel bemutatott A Pendragon-legenda januárban tér vissza a Kálmán Imre Teátrumba, az ősbemutató szereposztás mellett Füredi Nikolett (Eileen St. Claire – Janza Kata), Angler Balázs (Maloney – Pesák Ádám), Becz Bernadett (Lene Kretszch – Simon Panna) és Sándor Péter (Morvin – Mészáros Árpád Zsolt) is feltűnik a színpadon 2020-ban. Egy másik Somogyi Szillárd-rendezésben, a Raktárszínházban látható Virágot Algernonnak produkcióban Alice szerepében Vágó Zsuzsi is látható Szendy Szilvi mellett.

74586036_2957537020934979_2763750706958565376_o.jpg

A Kálmán Imre Teátrum ad otthont a különleges hangulatú „dinner show”-nak: a Párizsi randevú a zenés színház és a cirkusz művészetének összefonódásából született, látványos show-elemekkel tarkított előadás. A november elején bemutatott est házigazdája kezdetben Vásári Mónika és Buch Tibor volt, őket váltotta pár előadás erejéig Janza Kata és Szabó P. Szilveszter, Pesák Ádámmal kiegészülve. A január 5-ig látható produkcióban decemberben a Vásári-Buch páros mellett feltűnik még Polyák Lilla és Nádasi Veronika, férfifronton pedig Homonnay Zsoltot köszönthetjük.

78828749_3025903160765031_9048539345757143040_o.jpg

A Somogyi Szilárd rendezésében két évvel ezelőtt bemutatott Luxemburg grófjában január végétől Juliette-ként Szendy Szilvi mellett Bojtos Luca, Lord Lanchasterként Langer Soma mellett Pálfalvy Attila lesz látható, akinek korábbi szerepét, Lord Worchestert Czikora István László viszi tovább Magócs Ottóval váltásban. Czikora István László beállt továbbá az István, a királyba Krónikásként, Maros Bernadett Esztert Gizellaként Halasi Bianka és Drahos Evelin, Gubik Petrát Réka szerepében pedig Kardffy Aisha váltja.

75640664_2939158919439456_4775231642845315072_o.jpg

A világ első klezmer-operettje, a Menyasszonytánc pár év szünet után a tavalyi évad végén, májusban tért vissza a Budapesti Operettszínházba, ősz elején pedig Izraelben is bemutatkozott a produkció. A fentebb említett Széles Flórán túl új beálló lesz a darabban Mészáros Árpád Zsolt, aki januárban Jonelként mutatkozik be Szabó P. Szilveszterrel váltásban, Czikora István László Gáspár (Gömöri András Máté) és Sanyika (Oláh Tibor), míg Udvarias Katalin az Anya (Sz. Nagy Ildikó) szerepében tűnik fel.

72109985_2882140275141321_3120807968388415488_o.jpg

A fentieken túl két musical sikerszériája folytatódik új beállókkal. Az Elfújta a szélben Ashley Wilkesként Barkóczi Sándor és Cseh Dávid Péter, Frank Kennedyként Angler Balázs, Charles Hamiltonként pedig Tassonyi Balázs látható. Az Ének az esőben című klasszikusban Don Lockwoodot Gömöri András Máté mellett Angler Balázs játssza, aki így két szerepben is látható lesz, Rodként Czuczor Dávid váltja őt. További beállóként köszönhetjük Jantyik Csaba mellett Bardóczy Attilát Mr. Simpson, Szabó P. Szilveszter mellett Németh Attilát Roscoe Dexter, valamint Mészáros Árpád Zsolt mellett Cseh Dávid Pétert az Énekes szerepében. Utóbbi színész ősszel egyébként a gyerekeknek szóló Musicalmesékben is feltűnik az Ügyelő szerepében, mellette Boldizsár Tamás lett Janza Kata, Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota, Füredi Nikolett és Polyák Lilla partnere. 

Fotók: Széles Flóra a Csárdáskirálynőben; Kiss Diána A chicagói hercegnőben, Bordás Barbara a Rebeccában, Vágó Zsuzsi a Virágot Algernonnak című előadásban (fotók: Németh Anna), Nádasi Veronika és Buch Tibor a Párizsi randevúban (fotó: Gordon Eszter), Czikora István László az István, a királyban; Cseh Dávid Péter az Elfújta a szélben (fotók: Németh Anna)