Több száz táncossal indul a Szegedi Szabadtéri

Az idei nyár a Szegedi Szabadtéri Játékokkal indul – a csillagászati nyár első napján, június 21-én tölti meg először az ország legnagyobb szabadtéri színházát a 4000 fős közönség! Az új évad óriásprodukcióinak sora a Hullámzó világ című táncjátékkal indul, hiszen közel 250 táncost láthatnak a színpadon!

a69i1409.JPG

Már minden kellék, jelmez készen áll a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitányára, hiszen június 21-én, a Hullámzó világ táncjátékkal elindul az évad! A Magyar Nemzeti Táncegyüttessel együttműködve, Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa vezetésével létrehozott bemutató már előrevetíti, hogy milyen nagyszabású produkciók érkeznek az ország legnagyobb szabadtéri színpadára a nyáron.

Nemcsak a Dóm téri nyitóelőadására készülnek, hanem a megújult Újszegedi Szabadtéri Színpad első produkciójára is. Moliére különleges komédiája, a Don Juan július 19-i premierjére próbál már a sokszínű művészgárda Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári rendezők vezetésével. A finom humorú darab címszerepét Jakab Tamás alakítja, partnerei pedig többek közt olyan elismert művészek lesznek, mint Csákányi Eszter, Bodrogi Gyula, Sorbán Csaba, Zsótér Sándor és Kulka János.

A Dóm térre is fergeteges hangulatot hoz a Queen-musical, a We Will Rock You június 28-át követően még négy teltházas estén át. A rockslágerek után, július 12-én megérkezik a Szabadtérire egy másik „fenegyerek”, William, a Szerelmes Shakespeare az ifjú drámaóriást megihlető románcot mutatja be egy kosztümös-romantikus vígjátékban. A Madách Színház vendégprodukciójának főbb szerepeiben Nagy Sándort, Petrik Andreát, Csákányi Esztert és Pál Andrást láthatják.

Az operák királynője, az Aida visszatér a Szabadtérire július 26-án; a grandiózus Verdi-remekmű címszerepében a fiatal tehetség, Ádám Zsuzsanna lép színpadra. Partnerei országosan elismert művészek, többek közt László Boldizsár, Kálmándy Mihály, Gál Erika és Kovács István. A különleges látványvilágú előadást, melynek csak a kórusa közel 130 fő, Kesselyák Gergely rendezi. A klasszikusok kedvelőinek pedig a hagyományos szimfonikus zenekari koncert is kedvez, amelyen magyar zeneszerzők műveit hallhatják augusztus 14-én, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában.

Nincs évad a Szabadtérin hazai ősbemutató nélkül: augusztus 9-én láthatja először a hazai közönség a nagysikerű Broadway-musicalt, a Titanicot! A szerzők különleges engedélyével Somogyi Szilárd rendező olyan változatát viszi a Dóm téri színpadra a Titanic musicalnek, melyet még sehol a világon nem láthattak. A legendás hajó történetének főbb szereplőit Veréb Tamás, Vágó Zsuzsi, Détár Enikő, György-Rózsa Sándor, Sándor Péter és Kerényi Miklós Máté alakítják.

a69i0478.JPG

A művészileg is megújuló újszegedi játszóhelyre egy olyan mestermű érkezik augusztus 2-án, amelyet még sosem láthattak a Szabadtérin: Brecht Koldusoperáját viszi színpadra Bocsárdi László, az összmagyar színjátszás egyik meghatározó alakja a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal.

A romantikus környezetben található újszegedi színpadon láthatják a világsikerű családi mesebalettet, a Hófehérke és a hét törpét augusztus 16-tól 19-ig. Kocsák Tibor és ifj. Harangozó Gyula darabja több kontinenst is meghódított már, most pedig a szabadtéri világpremierre készülnek a megújult színpadon. Kentaur Disney mesevilágát idéző díszlete, az ötletes koreográfiák és a fülbemászó dallamok garantálják, hogy nemcsak a legfiatalabb nézők, hanem a kísérőik is úgy érzik, valódi „boldogságvitamin injekciót” kaptak este.

A Szabadtéri sokszínű évada összesen 9 produkcióval, 28 estén át várja a több mint nyolcvanezer látogatót.

A bejegyzésben található fotók Dusha Béla munkái, a Hullámzó világ című előadásról.