ÉSZT HÉT - Felolvasószínházi előadások a József Attila Színházban

Március 9-én, hétfőn, 18 órai kezdettel két észt drámát tekinthetnek meg felolvasószínházi előadásként az érdeklődők a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában. 

86719355_2938176029560326_2903042191494479872_o.jpg

Az észt drámairodalom két újdonsága a digitális fejlődés hátterében meghúzódó változásokkal járó emberi problémákról és a velük való küzdelmekről szól. Siret Campbell műve, a Beatrice egy jövőben játszódó szerelmi történet, amelyben a tudat digitális megőrzése csupán csak egy újabb lépésnek számít az életminőség javításában és a halhatatlanság elérése felé. Martin Algus sajátos thrillere, a Valami igazi filozófiai és társadalmi kérdéseket feszeget. A darab kiindulópontjaként szolgáló internetes zsarolás váratlan fordulatokon keresztül tart az elkerülhetetlen és veszélyes végkifejlet felé. Siret Campbell alkotása 2018-ban dráma kategóriában, Martin Algus a színdarabbal azonos című regénye pedig 2019-ben próza kategóriában nyerte el az Észt Kulturális Alap díját.

Mindkét előadást Guelmino Sándor rendezi, az eseményre a belépés ingyenes, de regisztráció szükséges, amit a szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu címen keresztül lehet megtenni.

A drámák szereposztása:

Martin Algus: Valami igazi (Fordította: Patat Bence)
Leo– Quintus Konrád
Karl – Chajnóczki Balázs

Siret Campbell: Beatrice (Fordította: Segesdi Móni)
Tom – Blazsovszky Ákos
Kristi / Beatrice – Jakus Szilvia
Laura – Fehér Anna
Yock  – Quintus Konrád
Tamara – Molnár Zsuzsanna
Theodor – Resetár Dániel
Dr. Morin – Chajnóczki Balázs
Pixie – Madár Tamás

A fotó forrása: József Attila Színház