100. előadását ünnepli Az ajtó

Augusztus 31-én 100. alkalommal lesz látható a Spirit Színházban a Szabó Magda azonos című regénye alapján készült Az ajtó.

edcdnfpfjmiooion.gif

Szabó Magda, Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker, mintegy 34 nyelvre fordították le, 2012-ben pedig Szabó István készített belőle filmet, Helen Mirren főszereplésével. A történet főhőse, Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát. A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete…

A Spirit Színházban évek óta nagy sikerrel futó előadásban Emerencet Hegyi Barbara, Molnár Annát Nagyváradi Erzsébet, a Professzort Perjés János, Sutut Nagy Enikő alakítja. A Czeizel Gábor rendezte darab augusztusban négy alkalommal lesz látható a teátrumban: 28-án, 29-én, 30-án és 31-én 19 órai kezdettel.