Színház az egész...

2021.feb.03.
Írta: Flaisz János Szólj hozzá!

"Számomra az István, a király nosztalgia egy olyan korról, amiben nekem nem lehetett részem" - Interjú Pesák Ádámmal

Pesák Ádám évek óta tagja a Budapesti Operettszínház társulatának, olyan előadásokban volt látható, mint A kaukázusi krétakör, a Virágot Algernonnak, a Nők az idegösszeomlás szélén, a Lili bárónő, a Dorian Gray. 2019-ben A Pendragon-legenda egyik főszereplőjeként debütált, pár héttel ezelőtt pedig az István, a király című rockoperába állt be, Vecellin szerepében. A fiatal színésszel ennek a két előadásnak az online térben való bemutatása kapcsán beszélgettünk, de szóba került a pályafutása korai szakasza, valamint az is, hogyan viseli a lassan egy éve tartó bizonytalanságot és kényszerszüneteket. 

pesak_adam.jpg

Tovább

Megható dallal készült Gubik Petra karácsonyra

Gubik Petra, Junior Príma Díjas színésznő, énekesnő Nem kérek semmi mást címmel írt karácsonyi dalt idén. Nyitrai László zeneszerző öntötte zenébe a színésznő szavait, a megható dalhoz pedig klipet is készítettek, Gubik ötlete alapján és rendezésében. A művésznő régóta dédelgetett vágya volt egy saját dal elkészítése, és pont az idei év nehézségei miatt szeretett volna egy karácsonyhoz is köthető üzenetet átadni, ami egyfajta reflektálás az elmúlt esztendőre. Nem kérkedő, nem hivalkodó, sokkal inkább egy egyszerű ima, egy szál zongorával és csellóval. Ajándék mindannyiunk számára.

Címkék: Gubik Petra

"Scarlett figurája egy megfejthetetlen csoda" - Interjú Gubik Petrával

Gubik Petra 2013 óta alakítja Scarlett O'Harát a Budapesti Operettszínház Elfújta a szél című előadásában. Az elmúlt 7 évben számos, izgalmasabbnál izgalmasabb fő- vagy főbb szerepet tudhatott magáénak, mára pedig hazánk egyik legfoglalkoztatottabb musical-színésznővé vált. Petrával az azóta is töretlen sikerű Presgurvic-darab kapcsán ültünk le beszélgetni, de szóba került többek között a különleges sorsú új bemutató, a Tajtékos dalok, a Puskás - A musical és egy érdekes beugrás története is. (Az interjú még a kihirdetett szigorítások előtt készült, a válaszok az akkori állapotot tükrözik - A szerk.)

gubik_petra_2.jpg

Tovább

"Az összetartozás érzése az ember életében nélkülözhetetlen" - Interjú Szerényi Lászlóval

Szerényi Lászlót egyetlen musicalrajongónak sem kell bemutatni: 2008 óta a Budapesti Operettszínház tagja, és olyan előadásokban láthattuk, mint a Rómeó és Júlia (Paris, majd Rómeó), az Ördögölő Józsiás (Józsiás), a Lady Budapest (Veres Pál), az Isten pénze (Bob Cratchit), a Mozart! (Colloredo), a Szép nyári nap (Sanya), az Abigél (Kalmár tanár úr), A Notre Dame-i toronyőr (Phoebus de Martin) vagy az Elfújta a szél (Rhett Butler). Lacival egy, a színházhoz közeli étteremben ültünk le beszélgetni hivatásról, színházi munkásságról, a Rhett Butlerrel való kapcsolatáról, emberi értékekről és az is kiderül, hogyan lehet összeegyeztetni a közgazdaságtant a színészettel.

10485428_1441362829472771_1552396772427939794_o.jpg

Tovább

Október közepétől lesz látható a Nagyvárosi fények a Játékszínben

Október 17-én tűzi műsorra a 2020/2021-es szezon első premierjét a Játékszín. Nagyvárosi fények címmel, Szente Vajk rendezésében különleges színrevitelt mutatnak be: Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját. A főszerepeket Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián és Kovács Gyopár játssza.

nagyvarosifenyek_kovacs_nagy_kolovratnik_foto_juhaszgtamas.jpg

Tovább

"A Játékszín néző- és színészbarát hely" - Interjú Bank Tamással

A Játékszín évek óta a főváros legkiemelkedőbb magánszínházainak egyike, olyan sikerdarabokkal a repertoáron, mint a 39 lépcsőfok, a Virágot Algernonnak, az Életrevalók, az És már senki sem..., a Menopauza, a Teljesen idegenek vagy a Legénybúcsú. Hasonlóan a többi teátrumhoz, a koronavírus miatti leállás nagyban érintette a Játékszínt is, többek között ennek hatásairól beszélgettünk Bank Tamással, a színház igazgatójával, de szóba került az október közepén érkező Nagyvárosi fények is, amely Chaplint és a némafilmek hangulatát idézi majd meg, egészen különleges formában.

img_8832_1.jpg

Tovább

La Mancha lovagja (Budapesti Operettszínház, 2020)

Hosszú, megpróbáltatásokkal teli próbafolyamat előzte meg a Budapesti Operettszínház legújabb bemutatóját. A La Mancha lovagja végül – a tavaszi premier elhalasztását követően – 2020 szeptemberében, hármas szereposztásban tért vissza magyarországi ősbemutatójának helyszínére.

juhasz_eva_1.jpg

Tovább

Nézz vissza haraggal (NESSZ Alkotócsoport, 2020)

A frissen megalakult, többnyire fiatalokból álló NESSZ Alkotócsoport első bemutatóként nem is választhatott volna hozzájuk jobban illő, a mai huszonévesek problémáit meglehetősen hitelesen bemutató darabot John Osborne 1956-os drámájánál.

119122001_174681930815957_1118265346738914886_o.jpg

Tovább

Legénybúcsú (Játékszín, 2019)

Közel fél év kihagyás után ismét kezdenek kinyitni a színházak, a Játékszín pedig különösen élen jár ebben, hiszen ők már a nyári hónapokban megkezdték a tavasszal elmaradt bemutatók pótlását, így az idei évadot majdhogynem gond nélkül, a tervek szerint el tudták indítani. Talán nem véletlen, hogy a színház két sikerdarabja, a Menopauza és a Legénybúcsú az, amelyet a legtöbbször tűznek műsorra, hiszen ezekre az előadásokra még most is hatalmas az érdeklődés, ráadásul az emberek vágynak a szórakozásra, az önfeledt kikapcsolódásra és a nevetésre.

004img_0459_1.jpg

Tovább

Egy hét múlva érkezik a Puskás - A musical

Egy hét múlva tartják a Puskás - A musical előbemutatóját az Erkel Színházban. A Szente Vajk rendezésében debütáló zenés darab két alkalommal is látható lesz augusztus 20-án.

publicpreview.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása