La Mancha lovagja ismét meghódítja a Budapesti Operettszínház színpadát

A Budapesti Operettszínház idén márciusban újabb nagyszerű bemutatóval készül közönsége számára: érkezik az örök érvényű mondanivalót hordozó La Mancha lovagja musical.

la_mancha.jpg

Don Quijote szélmalomharca sokunk számára ismerős: a történet arra keresi a választ, hogy milyen lenne a világ, ha abban a szeretet, az elfogadás, a gyengédség és a szolidaritás uralkodna, illetve, hogy mit tudunk kezdeni napjainkban a lovagi nemeslelkűséggel, tisztasággal, a lovagi eszményekkel? Netán az egész csak egy „Álom, mit nem láttak még!?”.

Az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött, és összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, majd Londonban láthatta a közönség. Harmadik alkalommal, 1971-ben, Budapesten mutatták be a nemes lovag gondolatébresztő történetét az Operettszínházban, Darvas Ivánnal a címszerepben. 2020-ban március 20-án, hosszú szünet után, a Budapesti Operettszínház újra bemutatja Don Quijote zenés kalandjait.

Don Quijote, az örök idealista, aki tudja, hogy egyedül a remény az, amivel elérhetjük a céljainkat. Az alkotókat az inspirálta leginkább, hogy Don Quijote utazása egyfajta transzcendens, belső utazásként is felfogható egy letűnt kor eszményeinek megidézésében. A búsképű lovag szívbemarkoló története felejthetetlen dalaival, zenéjével és időtálló üzenetével indul újra hódító útjára. A darab rendező-koreográfusa Vincze Balázs, főbb szerepekben többek között Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Sándor Péter, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari lesz látható.