Veszprémben lesz látható újból a Titanic

A Veszprémi Petőfi Színházban lesz látható decembertől a Titanic című musical. Peter Stone és Maury Yeston műve idén augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütált, a nagy sikert követve költözik kőszínházba.

67886675_2403848246374495_6325508785645289472_n.jpg

Az eredeti tervek szerint a veszprémi közönség egy másik előadást tekinthetett volna meg, a Patrick Sheane Duncan Csendszimfónia című forgatókönyve alapján készült zenés élettörténetet, Somogyi Szilárd rendezésében. A bemutató azonban – egyelőre – elmarad, a nézők azonban nem maradnak zenés darab nélkül: a Szegedi Szabadtéri Játékok után kőszínházban is életre kel a Titanic. A musicalt augusztusban mintegy hat alkalommal játszották, akkor azonban még nem lehetett tudni, lesz-e utóélete az előadásnak, így külön öröm, hogy végül a Veszprémi Petőfi Színház műsorára tűzi.

A bemutató előtt készítettem interjút Somogyi Szilárddal, az előadás rendezőjével, Balassa Krisztiánnal, a musical zenei vezetőjével, valamint a két főszereplővel, Veréb Tamással és Vágó Zsuzsival, továbbá a szegedi premierről írt kritika is olvasható az oldalon. A veszprémi előadásban újból láthatjuk Vágó Zsuzsit, Veréb Tamást és Sándor Pétert, mellettük főbb szerepekben Kőrösi Csaba, Varga Szilvia és Módri Györgyi mutatkozik be, valamint a Veszprémi Petőfi Színház társulata is közreműködik.

Fotó: Nász Nikolett